Autoritățile Autorităţile din Amsterdam au sfătuit vizitatorii să evite zona după ce au închis sâmbătă unele străzi din apropierea faimosului Cartier Roşu din oraş din cauza aglomeraţiei.

Pentru respectarea recomandărilor de distanţare socială, municipalitatea a implementat traficul cu sens unic în zonă şi a monitorizat cu atenţie fluxul de vizitatori, înainte de a considera zona prea aglomerată.

„Nu veniţi în Cartierul Roşu. Este prea aglomerat”, avertiza sâmbătă seara pe Twitter o postare de pe contul municipalităţii, potrivit Agerpres.

Lucrătorii sexuali din Olanda, mulţi activând în Cartierul Roşu, şi-au putut relua activitatea de la 1 iulie, după ce industria a încetat efectiv să mai funcţioneze în timpul pandemiei de coronavirus.

O destinaţie turistică populară, oraşul a înregistrat un aflux de turişti în ultimele săptămâni, în contextul relaxării restricţiilor şi a redeschiderii graniţelor în mai multe ţări europene.

Înainte de weekend, vineri, autorităţile au precizat că afacerile din Amsterdam au o responsabilitate suplimentară în a impune distanţa de 1,5 metri între clienţi, în condiţiile în care „numeroşi vizitatori străini nu cunosc măsurile luate împotriva coronavirusului în Olanda”.