Vaccinul anti-coronavirus dezvoltat de compania Sinopharm prezintă o eficienţă de 86%, spun cercetătorii din Emiratele Arabe Unite, unde au fost efectuate testele clinice.

Un nou concurent intră astfel în cursa globală a vaccinului care va sfârşi pandemia de COVID-19.

Avantaj enorm pentru oamenii care trăiesc în zone fără electricitate

Chiar dacă incertitudinile care înconjoară compania farmaceutică Sinopharm, deţinută de statul chinez, nu încetează să circule, EAU intenţionează să folosească vaccinul pentru un program masiv de imunizare pe teritoriul ţării.

Cercetătorii din Emirate au făcut în septembrie o serie de teste clinice cu ajutorul a 31.000 de voluntari din 125 de ţări, conform theguardian.com.

Ministrul arab al sănătăţii a declarat că autorităţile au „evaluat analiza interimară a Sinopharm şi nu s-a descoperit niciun motiv de îngrijorare”, însă nu a făcut referire la efectele secundare ale vaccinului.

Spre deosebire de vaccinurile companiilor Pfizer/BioNTech şi Moderna, care trebuie depozitate la minus 70 grade Celsius şi, respectiv, minus 20 grade Celsius, vaccinul dezvoltat de Sinopharm poate fi transportat la temperaturi de 2-8 grade, un avantaj enorm pentru oamenii care trăiesc în zone fără electricitate.

Parteneriat între AstraZeneca și Sputnik V

Zilele trecute, gigantul farmaceutic AstraZeneca a anunţat un parteneriat cu Institutul Gamaleya din Moscova pentru a studia posibilele combinaţii dintre vaccinurile dezvoltate separat de grupurile de cercetători.

Anterior, oamenii de ştiinţă care au creat vaccinul Sputnik V au abordat compania anglo-suedeză pe Twitter în vederea unui parteneriat ce ar îmbunătăţi eficienţa şi siguranţa vaccinurilor.

Vaccinul anti-Covid produs de companiile Biontech și Pfizer a fost omologat în regim de urgență în Marea Britanie. Este prima aprobare la nivel mondial a acestui vaccin.

Vaccinul Biontech/Pfizer ar oferi o protecție de 95% în fața COVID-19. Vaccinul s-a dovedit eficient pentru toate grupele de vârstă și indiferent de datele demografice ale persoanelor pe care a fost testat, neavând de asemenea practic niciun efect secundar serios, după cum au anunțat companiile producătoare la finalul fazei de testare și analizare.

Protecția pentru persoanele trecute de 65 de ani s-ar ridica la peste 94 de procente. Rezultatele bune menționate se referă la îmbolnăvirea de Covid. Nu este clar deocamdată în ce măsură vaccinul protejează și împotriva infectării și transmiterii virusului.