Trump a postat pe contul său de Twitter un citat al prezentatorului TV de la Fox News, Stuart Varney, care ar fi spus că „Donald Trump trebuie să primească recunoștință pentru vaccinuri. Este un miracol”.

Cu toate acestea, vaccinul produs de Pfizer, singurul omologat, a fost dezvoltat în Europa, Donald Trump neavând nicio contribuție în acest sens.

Amintim că, administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a declarat vineri că se va mișca rapid pentru a autoriza vaccinul COVID-19 produs de Pfizer pentru utilizare de urgență, după ce un grup consultativ a votat în favoarea acestuia.

„După rezultatul pozitiv al reuniunii comitetului consultativ de joi privind vaccinul COVID-19 produs de Pfizer-BioNTech , Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente a informat că va lucra rapid la finalizarea și eliberarea unei autorizații de utilizare de urgență”, a declarat într-un comunicat comisarul FDA, Stephen Hahn și Peter Marks, directorul Centrului FDA pentru Evaluare și Cercetare Biologică.

Aproape 3 milioane de doze vor fi distribuite în primă fază

„Agenția a notificat, de asemenea, Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și Operațiunea „Warp Speed”, astfel încât să își poată începe planurile de distribuire în timp util a vaccinurilor”, au spus ei.

Un grup de experți a votat joi, cu 17 voturi pentru, 4 împotrivă și o abținere, în favoarea recomandării vaccinului pentru uz de urgență pentru persoanele cu vârsta de peste 16 ani. Odată ce utilizarea de urgență este aprobată de FDA, va începe un efort masiv pentru a distribui aproape 3 milioane de doze de vaccin în spitalele și farmaciile din toată țara.

Statele Unite se află în mijlocul unui val care împinge la limită spitalele și personalul din unele părți ale țării. Peste 290.000 de persoane din SUA au murit din cauza bolii și peste 224.000 de cazuri noi au fost raportate joi la nivel național – al doilea cel mai mare număr de infecții raportate într-o singură zi de la începutul pandemiei.