Premieră în România! Când va avea loc primul zbor de pe singurul aeroport construit de la zero în ultimii 50 de ani

Adrian-Ioan Veştea a declarat că lucrarea este estimată la peste 70 la sută în momentul de față. În acest context, președintele Consiliului Judeţean Braşov a subliniat că șantierele Aeroportului de la Ghimbav sunt într-o evoluţie continuă şi progresează.

„Avem două contracte care astăzi sunt în implementare: pe de o parte sunt cele şapte obiecte – remiza PSI, clădirea energetică, porţile de control acces, gospodăria de apă, drumul tehnologic, drumul de acces spre aeroport şi parcarea din faţa terminalului, iar pe de altă parte avem în lucru sistemul de televiziune cu circuit închis, devierea canalului Besălcin, drumul perimetral şi gardul amplasamentului. Anul trecut am fost nevoiţi să reziliem un contract de lucrări, deoarece a avut un progres foarte lent, de doar 12%, şi a trebuit să reluăm procedura de achiziţie. În momentul de faţă vă pot asigura că toate lucrările pe care le-am contractat sunt în grafic”, a explicat Adrian-Ioan Veştea.

Consiliul Judeţean desfăşoară achiziţia pentru tot ce înseamnă echipamentele de radionavigaţie

De asemenea, acesta a spus că în momentul de față Consiliul Judeţean desfăşoară achiziţia pentru tot ce înseamnă echipamentele de radionavigaţie. Așadar, acesta este încrezător că anul viitor va avea loc primul zbor de pe Aeroportul Braşov.

„Suntem în etapa de evaluare tehnică a singurei oferte depuse, după care urmează evaluarea din punct de vedere economic şi raportul final al procedurii. Ne-am propus ca împreună cu reprezentanţii ROMATSA, care ne ajută în procedurile de evaluare, precum şi cu specialiştii firmei care va furniza echipamentele de radionavigaţie să realizăm un grafic de implementare a serviciilor de navigaţie aeriană şi să putem comunica într-un timp cât mai scurt data exactă la care se va putea decola şi ateriza pe Aeroportul Braşov”, a completat Veştea.