Premieră în România!

Soluția referitoare la furnizarea serviciilor de navigaţie aeriană pentru Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav a fost propusă şi validată în prealabil de conducerea executivă a ROMATSA, conform informațiilor transmise de bzb.ro

„Soluţia tehnică agreată a fost cea de remote tower în locaţia Arad”, este scris în adresa transmisă de conducerea ROMATSA. Așadar, de la Arad se vor asigura serviciile de dirijare pentru soluţia de remote tower.

În următoarea perioadă, specialiştii CJ Braşov vor primi de la ROMATSA toate informaţiile necesare pentru ca Studiul de fezabilitate pentru serviciile de navigaţie aeriană la Aeroportul Braşov să poată fi finalizat şi să se treacă la etapa achiziţiilor.

Se vor asigura servicii de navigație aeriană la cele mai înalte standarde

„Avem convingerea că prin această soluţie se vor asigura servicii de navigaţie aeriană la cele mai înalte standarde de siguranţă şi performanţă, în linie cu ultimele dezvoltări tehnologice. Vă asigur de întreg sprijinul nostru, astfel încât operaţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov – Ghimbav să respecte calendarul pe care îl stabiliţi”, afirmă Adrian Cojoc, directorul general al ROMATSA, în adresa transmisă Consiliului Judeţean, potrivit sursei menționate.

Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov a punctat că „pe viitor vom continua colaborarea foarte bună atât cu conducerea ROMATSA”.

„Sunt foarte bucuros că am obţinut răspunsul pe care îl aşteptam de la ROMATSA şi că putem include soluţia turnului virtual la distanţă în studiul de fezabilitate pentru serviciile de navigaţie aeriană. În următoarele zile vom aproba indicatorii tehnico-economici aferenţi serviciilor de navigaţie în Comisia Tehnico-Economică şi apoi în plenul forului deliberativ, după care vom începe procedurile de achiziţie pentru echipamentele şi componentele necesare.

Sunt convins că şi pe viitor vom continua colaborarea foarte bună atât cu conducerea ROMATSA, cât şi cu specialiştii de la Aeroportul Internaţional Arad, deoarece avem nevoie de sprijinul şi expertiza lor în ceea ce priveşte operaţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin