„Consumatorii nu vor plăti taxe pentru apa de izvor. Accesul la buvete al persoanelor va fi în continuare gratuit, aşa cumeste şi acum. Consumatorii vor avea doar de câştigat de pe urma acestei legi, având în vedere că această concesiune presupune obligaţia agentului economic de a face investiţii şi de a crea locuri de muncă pentru toată perioada de concesionare, chiar dacă este vorba de 49 de ani. În plus, operatorul economic va trebui să transmită în fiecare an autorităţilor de mediu planul anual. Iar autorităţile vor verifica respectarea acestuia. Se vor verifica inclusiv modul de exploatare, de realizare a investiţiilor, modul în care este îmbuteliată apa”, a declarat pentru „Adevărul” Radu Lăzăroiu, preşedintele APEMIN (Patronatul Apelor Minerale Naturale din România).

Legea resurselor hidrominerale a fost respinsă recent de Senat, aflându-se în prezent la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Legea obligă ca toate resursele hidrominerale să fie cercetate, evaluate ca resurse, atât din punct de vedere al calităţii, cât şi al gradului de protecţie al consumatorului.