Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă s-a aflat în inspecție astăzi, 15 februarie 2021, pe loturile 1 și 2 ale autostrăzii A0, în contextul în care a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul 1 din autostrada A0.

Astfel, ministrul transporturilor și infrastructurii, alături de reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), au înmânat ordinul de începere a lucrărilor pentru acest lot al Autostrăzii de Centură București.

Ministrul Cătălin Drulă a vorbit despre importanța acestor lucrări în prezența ambasadorului Republicii Turcia la București, E.S. doamna Füsun Aramaz, și a antreprenorului turc care a fost desemnat câștigătorul licitației.

„Știm foarte bine ce importanță au cele două inele de autostradă pentru noi, românii. Le urăm colegilor noștri din Republica Turcia mult succes. Ne dorim ca lucrările să fie de cea mai bună calitate, ca proiectul să fie livrat la timp și ca pe teren să existe mobilizare generală, astfel încât, până la finalul anului 2022, să dăm în circulație cea mai mare parte a celor două loturi, urmând ca restul să fie livrat în 2023, conform contractului. Am încredere în acest parteneriat și vă ofer sprijinul nostru.”

Ministrul a inspectat lucrările la lotul 2 al autostrăzii

În cadrul vizitei, ministrul a inspectat și lucrările aflate deja în desfășurare pe lotul 2 al A0, acolo unde același constructor turc este mobilizat pe teren, de anul trecut. Cătălin Drulă a transmis că se așteaptă la un avans consistent în 2021, în condițiile în care exproprierile au fost finalizate în decembrie 2020.

Lotul 1 al autostrăzii A0 are o lungime de 16.93 km iar lucrările vor fi executate de Alsim Alarko Sanayi Tesisleri veTicaret A.Ş. Valoarea contractului este de 830.679.662,15 de lei, fără TVA, se mai arată în comunicatul transmis de Ministerul Transporturilor.

De asemenea, în comunicat se mai transmite că durata contractului este de 30 luni pentru perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni pentru perioada de garanție a acestora. Lucrările au ca termen de finalizare prima jumătate a anului 2023.