Preşedintele Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură, deputatul PNL Marius Bodea, afirmă că autostrada Iaşi-Târgu Mureş este eligibilă pentru finanţare din fonduri europene. De asemenea, acesta adaugă că există voinţa politică necesară pentru realizarea lucrării, scrie news.ro.

„Proiectul autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş este eligibil pentru finanţarea integrală din fonduri europene nerambursabile. Există voinţa politică necesară pentru a face proiectul, iar important este că în viziunea Uniunii Europene, autostrada A8 este un proiect necesar de implementat”, a declarat, într-un comunicat de presă, preşedintele Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură, deputatul PNL Marius Bodea.

Bodea susține că deocamdată finanțarea nu este contarctată din fonduri UE deoarece parteneriatul public-privat „inventat de PSD” nu permite acest lucru. Acesta mai adaugă că reprezentanţii PSD încearcă „să manipuleze şi să creeze controverse inutile”, inducând ideea că tronsonul Iaşi-Târgu Neamţ nu se va face din bani europeni.

„Finanţarea sectorului de autostradă, denumit generic Tg.Neamţ-Iaşi-Ungheni, nu este contractată deocamdată din fonduri UE, deoarece actuala formă juridică inventată de PSD – anume parteneriatul public-privat – nu permite acest lucru. Fantasmagoria PPP înseamnă tocmai renunţarea la fonduri europene, dat fiind că Uniunea Europeană nu are cum să plătească bani în locul finanţatorului privat”, a precizat deputatul Marius Bodea.