Conform declarației respective, informațiile stocate nu vor fi făcute publice către alte entități.

„Vom prelucra datele cu cea mai mare responsabilitate. Persoanele care au posibilitatea să primească o formă de tratament, dar refuză din orice motiv, vor fi notate în acest registru, în așa fel încât să ne asigurăm că nu există nicio eroare în aplicație. Este dreptul oricui să refuze imunizarea, chiar dacă noi credem că asta ar fi o greșeală. Imunizarea salvează vieți. E calea noastră de a ieși din pandemie”, a explicat Salvador Illa, ministrul spaniol al Sănătății, conform bbc.com

Este precauție maximă cu privire la noua tulpină de coronavirus

Guvernul spaniol a anunţat în data de 22 decembrie că restricţiile impuse pentru zborurile sosite din Marea Britanie vor fi menţinute două săptămâni, până pe 5 ianuarie, şi extinse la traficul maritim.

Spania a anunţat luni, la fel ca numeroase alte ţări europene, suspendarea sosirii pasagerilor dinspre Marea Britanie, în afară de spaniolii sau rezidenţii din Spania, de teama răspândirii noii tulpini a virusului observată pe teritoriul britanic, care ar putea să fie mai contagioasă.

Când a făcut primul anunţ, guvernul nu a indicat durata măsurii.

„Măsura va intra în vigoare la ora 18.00, pe 22 decembrie şi se va prelungi pentru 14 zile, până la ora 18.00, pe 5 ianuarie, cu o posibilitate de extindere în funcţie de evoluţia pandemiei”, a indicat executivul într-un comunicat.

Avioanele şi vapoarele dinspre Marea Britanie nu vor fi autorizate să debarce decât dacă totalitatea pasagerilor sunt spanioli sau rezidenţi în Spania sau din principatul Andora, situat în Pirinei, între Spania şi Franţa.

Măsura nu priveşte echipajele avionelor şi vapoarelor, nici transporturile de mărfuri, de urgenţă sau umanitare, nici vapoarele care au părăsit Marea Britanie înainte de a intra în vigoare măsura, se arată în textul comunicatului