Dorel Vișan trăiește sănătos la 86 de ani: O lecție de viață și natură

Actorul Dorel Vișan, cunoscut pentru rolurile sale impresionante pe scena teatrului românesc, a adoptat un stil de viață sănătos și echilibrat la cei 86 de ani.

Transformarea sa a început acum două decenii, după o călătorie spirituală în Tibet și India, care i-a schimbat profund perspectiva asupra vieții. În urma acestei experiențe, el a renunțat la un aliment pe care îl considera nociv.

Alimentul pe care actorul îl evită și cu ce l-a înlocuit

Stabilit într-un sat liniștit din Cluj-Napoca, Dorel Vișan și-a creat un refugiu departe de tumultul vieții publice. Actorul trăiește la o mică fermă unde se ocupă cu grijă de animale, grădină și, în special, de albinele sale. Acestea nu sunt doar un hobby, ci și o sursă de tratamente naturiste pentru diverse afecțiuni.

Acesta se află într-o formă fizică bună datorită unui regim alimentar sănătos, bazat pe produsele din propria gospodărie. Actorul a renunțat complet la zahăr, înlocuindu-l cu mierea de albine, despre care spune că este mult mai sănătoasă și bogată în vitamine.

„Nu mai mănânc zahăr absolut deloc, nici în ceai, nici în cafea nu mai pun. L-am înlocuit cu mierea, care este mult mai sănătoasă pentru organism și are multe vitamine. Plus că mănânc ce avem în curte, legume, fructe. Muncim la ele, nu cresc ușor, dar rezultatele se văd”, a declarat actorul pentru playtech.ro.

Pe lângă miere, Dorel Vișan recomandă și consumul de echinaceea pentru întărirea sistemului imunitar.

„Mierea și polenul ajută la întărirea sistemului imunitar, dar cea mai bună este echinaceea sau tinctura de echinaceea. Bei 2-3 ceaiuri zilnic și este, de departe, cel mai bun medicament”, a adăugat el.

Cura cu venin de albine: Un remediu neconvențional

Dorel Vișan își îngrijește cu atenție albinele și folosește veninul acestora ca tratament pentru durerile articulare sau musculare. Deși metoda poate părea neobișnuită, actorul o consideră eficientă.

„Ori de câte ori am o durere într-o anumită zonă, îmi pun 2-3 albine pe locul afectat. După ce mă înțeapă, scot acul și brusc mă simt mai bine”, a explicat el.

Totuși, actorul avertizează că acest tratament nu este potrivit pentru toată lumea, deoarece poate provoca reacții alergice severe, inclusiv șoc anafilactic.

„Această cură nu poate fi urmată de oricine, deoarece sunt persoane care pot avea reacții alergice și ajung la spital. Mai grav, pot muri după un astfel de proces, din cauza șocului anafilactic care inflamează căile respiratorii”, a subliniat actorul.

Dorel Vișan continuă să își trăiască viața într-un mod care reflectă învățăturile și transformările spirituale dobândite în timpul călătoriilor sale.

Stilul său de viață sănătos, bazat pe alimentație naturală și remediile oferite de natură, este un exemplu de echilibru și înțelepciune.