Tot adevărul despre miocardită. Efectul care sperie pe toată lumea. Ce au descoperit acum experții

Studiul a fost efectuat pe aproape 39 de milioane de oameni din Anglia, informează Newscientist. După cum se știe deja, vaccinurile Pfizer/BioNTech și Moderna au fost asociate cu o serie de de cazuri rare de inflamație a mușchiului inimii, cunoscută sub numele de miocardită. Simptomele miocarditei includ dificultăți de respirație și dureri în piept. Afecțiunea este în general ușoară și este tratată cu repaus și ibuprofen, dar și cu îngrijiri medicale speciale.

Dar pentru că s-a observat că și infecția cu Covid-19 proate provoca probleme cardiace, Julia Hippisley-Cox și colegii ei de la Universitatea din Oxford au urmărit 39 de milioane de persoane cu vârsta de peste 16 ani din Anglia, care au fost înregistrate într-o bază de date.

Șase cazuri la milion după primă doză de vaccin Moderna

La 28 de zile de la administrarea unei doze inițiale de vaccin Oxford/AstraZeneca, echipa a înregistrat două cazuri de miocardită la un milion de oameni. Un alt caz, la un milion de oameni, a fost observat în urma unei doze de vaccin Pfizer/BioNTech, iar șase cazuri suplimentare la milion au apărut după primă doză de vaccin Moderna. Alte zece cazuri la un milion de persoane au apărut după o a doua doză de vaccin Moderna.

40 de cazuri la un milion după infectarea cu Covid-19

Dar 40 de cazuri suplimentare de miocardită la un milion de oameni au fost înregistrate la 28 de zile după un rezultat pozitiv al testului Covid-19. „Am estimat că evenimente suplimentare de miocardită sunt undeva între 1 și 10 la un milion de persoane în luna de după vaccinare, adică un număr mult mai mic decât cele 40 de cazuri la un milion de persoane după infectare”, au scris autorii studiului.

”Dacă nu vreți să faceți miocardită sau pericardită, vaccinați-vă!”

”Dacă nu vreți să faceți miocardită sau pericardită, vaccinați-vă! Dacă nu vă vaccinați, e doar o chestiune de timp până veți face Covid-19, iar riscurile depășesc cu mult riscurile vaccinării”, a declarat Peter English, fost președinte al Comitetului de Medicină pentru Sănătate Publică al Asociației Medicale Britanice.

Riscul de miocardită în rândul persoanelor infectate cu Covid-19 este de 16 ori mai mare decât în ​​rândul celor neinfectați, susține și Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.