Medsafe reamintește că infectarea cu Covid-19 prezintă un risc mult mai mare pentru bebelușii nenăscuți și pentru mamele lor, decât vaccinurile.

Microbiologul Siouxsie Wiles a declarat că există numeroase informații eronate despre vaccinare, în special în ceea ce privește siguranța lor pentru femeile însărcinate.

”Există oameni care aruncă pe piață informații despre vaccinuri pentru a-i speria pe oameni să nu se vaccineze”, spune experta.

„Avorturile spontane sunt un exemplu foarte bun în acest sens. Sunt femei care suferă avorturi spontane în fiecare zi. Dar cercetările în acest caz au fost foarte clare, arătând că vaccinurile nu aduc o creștere a riscului de avort spontan”, susține Wiles.

17 cazuri de avort spontan au fost înregistrate în rândul femeilor gravide

Până la sfârșitul lunii octombrie, 17 cazuri de avort spontan au fost înregistrate în rândul femeilor gravide. Acest lucru a fost tratat ca o potențială problemă de siguranță, fiind investigat de Medsafe și de Comitetul Independent de Monitorizare a Securității Covid-19. Concluzia a fost că nu există dovezi care să sugereze un risc crescut de avort spontan după vaccinare.

Comitetul a subliniat riscurile considerabile atât pentru mamă, cât și pentru copil, legate de infectarea cu Covid-19 în timpul sarcinii și a considerat că informațiile disponibile atestă că nu există un pericol de avort spontan pentru femeile însărcinate, potrivit NZHerald.

Alte studii arată că nu există niciun pericol pentru femeile însărcinate

Singurul vaccin disponibil în Noua Zeelandă este cel pe bază de ARNm de la Pfizer-BioNTech. Principalele agenții internaționale de sănătate, cum ar fi Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, sfătuiesc femeile însărcinate să se vaccineze, deoarece sunt mai predispuse să se infecteze cu COVID-19 decât populația generală, indicând studii care arată că nu există un risc crescut de avort spontan după primirea unui vaccin pe bază ARNm.

Un studiu axat pe date din Mississippi a arătat că femeile însărcinate au un risc crescut de „boală gravă și deces din cauza COVID-19, în comparație cu femeile care nu sunt însărcinate”.

Un studiu norvegian nu a constatat un risc crescut de avort spontan în primul trimestru al sarcinii, după vaccinare.