Într-o postare pe pagina personală de facebook, Violeta Alexandru susține că pensiile majorate vor fi plătite la timp, fără niciun fel de întârziere.

Totodată, acesta a făcut un apel la cetățenii români să aibe încredere și să fie conștienți de faptul că pensiile vor fi mărite în una dintre cele mai dificile perioade economice.

„Cei care mă cunosc știu că atunci când îmi asum un lucru – parcurgerea, mai repede ca oricând, a tuturor pașilor pentru plata la timp, a PENSIEI MĂRITE – îl tratez cu toată seriozitatea. Cei care nu mă cunosc, pot avea încredere. Sunt un om responsabil.

Vom reuși. Septembrie vine cu plata pensiilor mărite. Mărite într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic. Pensiile ajung la pensionari la termenele obișnuite”, scrie Alexandru pe Facebook.

Ce sume primesc, de fapt pensionarii?

Procentul pensiilor majorate a fost pus sub semnul întrebării, iar în acest conetext, economistul Adrian Câciu vine cu o veste extrem de proastă pentru pensionari. Acesta susține că punctul de pensie a fost diminuat.

Mai exact, într-o postare pe de facebook, economistul susține că punctul de pensie a fost diminuat la 1442 de lei, iar dovada poate fi găsită în documenteșe atașate de acesta.

După calculele sale, punctul de pensie ar urma să scadă cu 333 de lei, iar acest lucru este cea mai mare scădere a pensiilor din istorie.

„Dovada ca punctul de pensie a fost diminuat la 1442 in pozele de mai jos.

Prima poza va prezinta art. 86 alin (2) din Legea 127/2019.

A doua poză va prezinta modificarea acestui alineat introdusa prin OUG 135/2020.

DECI SCADE PUNCTUL DE PENSIE CU 333 lei, cea mai mare scădere a pensiilor din istorie.

La cei 333 lei puteti adauga si inflatia si veti descoperi ca scaderea este de 350 lei/punct de pensie” , a explicat Adrian Câciu pe Facebook.

Guvernul Orban a anunțat în această săptămână că pensiile românilor vor crește cu 14%.