Ministerul Transporturilor, Ministerul Cercetării şi Ministerul Educaţiei Naţionale sunt instituţiile care pierd cei mai mulţi bani în urma celei de-a doua rectificări bugetare din acest an, în timp ce Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii primesc cele mai importante suplimentări de fonduri, conform proiectului de rectificare bugetară publicat miercuri de MFP.

Într-o intervenție telefonică la emisiunea „Punctul de întâlnire”, de la Antena 3, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat că până la finalul anului va face o analiză foarte atentă și detaliată în principal pe proiectele mari de infrastructură sau de sănătate. „Veți vedea în bugetul anului viitor sume alocate pentru investiții în cele două sectoare importante, dar sume alocate doar pe argumente clare care ne vor demonstra că anul viitor banii se vor și cheltui.

Ce vă pot garanta cu siguranță e că Ministerul Finanțelor va avea un rol activ în cel mai bun sens pentru ca ce spunem pentru anul viitor că vom cheltui pentru investiții se vor cheltui. Banii pe care îi alocăm se vor cheltui obligatoriu, pentru că nu e vorba de o alocare de fonduri”, a subliniat Eugen Teodorovici, citat de antena3.ro.