Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, a răbufnit privind pensiile românilor și spune că a avertizat din timp cu privire la austeritate. Acesta a reacționat cu privire la întârzierea pensiilor, dar și cu privire la deciziile pe care le ia Guvernul PNL.

Avertismentul fostului ministru al Muncii

”Nu demonstrează altceva decât necunoașterea legii și nepăsare pentru cei aproximativ un milion de români care, poate nu din vina lor, încasează indemnizația socială minimă. E deranjat, e frustrant, dar în același timp nu pot să nu aduc aminte că am avertizat în campania electorală că va urma austeritate și acesta va fi comportamentul față de oameni pentru că nu le pasă de oameni. Ați văzut cum premierul Orban căuta patru modalități pentru majorarea alocațiilor, avea la dispoziție soluții, dar nu a găsit niciuna.

Acum văd o Lege depusă în Parlament despre cumulul pensiei cu salariul, iar noi am avut un amendament la OUG care modifica OUG 114 să nu se aplice pensionarilor care cumulează indemnizația socială. Nu au acceptat amendamentul la 704 lei, cum o să îl accepte pe cel de la salariul mediu? Nu au acceptat amendamentul pentru cei cu salariul minim. Nu cred că o să accepte o asemenea lege. E o întreagă harababură. Poate populația României înțelege de ce se grăbesc cu aceste alegeri anticipate”, a explicat Marius Budăi marți, potrivit Antena 3.