Marius Budăi, fost ministru al Muncii în guvernarea PSD, atrage atenţia asupra unui posibil plan al liberalilor. Budăi crede că aceştia se grăbesc cu declanşarea alegerilor anticipate pentru că nu vor să mai majoreze pensiile în luna septembrie. „Dacă vor încerca modificarea legii, noi ne vom opune. Din păcate, spre asta cred că ne îndreptăm”, spune social-democratul.

Vor anticipate că să nu mai majoreze pensiile în septembrie

„Se grăbesc cu anticipatele ca să nu mai majoreze pensiile din septembrie. Eu vreau să fie respectată legea, dar am tras câteva semnale de alarmă în campanie şi se pare că am avut dreptate. Guvernul „N-am bani” nu face nimic altceva decât să dea vina pe noi, pe PSD. Momentan nu găsim toate sumele în buget, dar nu e o problemă, nu vreau să panichez pe nimeni, le putem regăsi în rectificări.

Este, însă, o contradicţie în termeni. Strigă că nu au bani, dar dau asigurări că vor da aceste majorări. Ori minţim când spunem că nu avem bani, ori minţim când spunem că vom majora. Dacă vor încerca modificarea legii, noi ne vom opune. Din păcate, spre asta cred că ne îndreptăm”, a precizat fostul ministrul PSD al Muncii.

Violeta Alexandru, criticată dur de fostul ministru al Muncii

În plus, Marius Budăi o critică dur pe cea aflată acum în fruntea ministerului. Violeta Alexandru „se văicăreşte încontinuu” şi „îşi bate joc de munca unor oameni competenţi”, spune fostul ministru.

„Doamna ministru se văicăreşte încontinuu şi spune că legea pensiilor generează probleme. Cum să genereze probleme dacă nu a intrat în vigoare pe problema de fond? Dacă nu sunt în stare, să plece acasă şi să ne lase pe noi să facem treabă! Am avut lucruri extrem de clare în programul de guvernare. Asta e clar pentru Guvernul „N-am bani”. Dacă nu sunt în stare, să plece acasă şi să ne lase pe noi. Este păcat că doamna ministru îşi bate joc de munca unor oameni competenţi”, a declarat Marius Budăi pentru România TV.