Tesla a publicat zilele trecute rezultatele financiare pentru trimestrul III. Producătorul de automobile electrice a înregistrat o pierdere în ceea ce privește veniturile bazate pe așteptări, dar a depășit așteptările privind câștigurile, potrivit Electrek.

Tesla a reuşit să menţină marja de profit brut foarte atent monitorizată de la operaţiunile din sectorul auto la 27,9%, la fel ca în precedentele trei luni, deşi a scăzut cu 2,5 puncte procentuale faţă de anul precedent.

Un program de răscumpărare de 5-10 miliarde de dolari este ”probabil”

După publicarea rezultatelor, Elon Musk a încercat să calmeze investitorii. CEO-ul Tesla a anunțat că, în consiliul de administrație, s-a discutat despre un program de răscumpărare de acțiuni.

În general, „se crede că o răscumpărare are sens, iar un program de răscumpărare de 5-10 miliarde de dolari este ”probabil”, chiar dacă condiţiile se înrăutăţesc şi 2023 se transformă într-un ”an foarte dificil”, a afirmat el.

Un program de răscumpărare de acțiuni constă în cumpărarea, de către o companie, a propriilor acțiuni, la prețul pieței. În general, este un semn că respectiva compania crede că acțiunile sale sunt subevaluate, aceasta fiind o modalitate de a le crește prețul. Vestea unei potenţiale răscumpărări de acțiuni vine la trei ani după ce Tesla s-a confruntat cu zvonuri persistente de faliment. Musk consideră însă că Tesla se descurcă bine, deoarece vehiculele electrice înlocuiesc tot mai mult mașinile pe benzină.

„Tesla poate valora mai mult decât Apple și Saudi Aramco împreună”

Musk a spus că planul nu a fost finalizat, dar se pare că Tesla va merge mai departe cu un program de răscumpărare de acțiuni.

„Cu ceva timp în urmă, spuneam că este posibil ca Tesla să aibă o valoare mai mare decât Apple, care valora la acel moment aproximativ 700 de miliarde de dolari”, a declarat Musk.

Tesla valorează acum aproximativ 700 de miliarde de dolari pe baza capitalizării de piață.

Acum, Musk are un nou obiectiv: „Cred că putem depăși cu mult limita de piață actuală a Apple. Văd că Tesla poate valora mai mult decât Apple și Saudi Aramco împreună”.

Apple valorează acum 2,3 trilioane de dolari, iar Saudi Aramco valorează aproximativ 2 trilioane de dolari.

Twitter supraevaluată, dar „are un potențial incredibil”

Elon Musk este și mai determinat să achiziționeze aplicația Twitter pentru suma de 44 de miliarde de dolari. „Cumpărarea Twitter este un accelerator pentru crearea X, aplicaţia bună la toate”, a spus Musk, citat de Reuters.

El a spus că platforma de socializare, pe care dorește să o achiziționeze până la termenul limită impus de instanță, de 28 octombrie este în prezent supraevaluată, dar „are un potențial incredibil”.