Și cum multe dintre companiile mamut au început deja să-și aloce resurse din ce în ce mai mari pentru cercetarea tehnologiei blockchain, iată că a venit și rândul celor de la Facebook să facă acest lucru.

Compania condusă de Mark Zuckerberg lucrează la dezvoltarea unei criptomonede care va permite utilizatorilor să transfere bani prin Whatsapp. Este vorba despre o criptomonedă stabilă, un fel de monedă digitală susținută de o rezervă care corespunde cu monedele aflate în circulație, care îi permite  să minimizeze volatilitatea mare pe care o au, de obicei, monedele virtuale, anunță surse Bloomberg.

La începutul anului, Facebook l-a cooptat în echipa sa pe David Marcus, fost președinte PayPal, astfel încât analiștii se așteptau ca Zuckerberg să pregătească o mișcare pe piața serviciilor financiare.

În mai, Marcus a devenit șeful diviziei Facebook care se ocupă de cercetarea tehnologiei blockchain. De atunci și până în prezent, Facebook a angajat masiv oameni pentru acest departament, nu mai puțin de 40 de angajați lucrând în rezent pentru a cerceta tehnologia din spatele monedelor Bitcoin, Etherium sau Ripple.