Este probabil ca propunerea de extindere a măsurilor până la 1 mai să fie aprobată de parlament, transmite Reuters, citată de Agerpres. Portugalia a declarat stare de urgenţă de 15 zile la 18 martie şi săptămâna trecută a aprobat extinderea sa cu încă 15 zile, până la 17 aprilie.

“Trebuie să fim foarte concentraţi asupra acestui război pe care încă nu l-am câştigat”, a declarat Rebelo de Sousa, care s-a aflat la rândul său în carantină, luna trecută, timp de 14 zile, deşi rezultatul testului de coronavirus a fost negativ. “Nu putem să lăsăm garda jos”, a mai spus acesta.

Portugalia a raportat până în prezent 15.472 de infecţii cu noul coronavirus şi 435 de decese, cu mult mai puţin decât Spania vecină, care a pus pe seama coronavirusului 15.843 de decese, ocupând locul doi în clasamentul mondial al mortalităţii de COVID-19, după Italia.

“Am transmite semnalul greşit către ţară dacă am ridica starea de urgenţă”, a declarat şi premierul portughez, vineri dimineaţă, la televiziunea TVI. “Încă nu se vede luminiţa de la capătul tunelului. Trebuie să traversăm acest tunel şi cu cât vom fi mai disciplinaţi, cu atât mai repede vom ieşi din el”, a adăugat el. Atât preşedintele, cât şi premierul au subliniat că este extrem de important ca portughezii să rămână în case chiar şi în perioada Sărbătorilor Pascale, pentru a evita pericolul de contagiune.