Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a vorbit duminică după amiaza despre starea de sănătate a fostului lider social-democrat.

Acesta a declarat la Antena 3 că starea de sănătate a lui Liviu Dragnea este dramatică și a precizat că acesta riscă să paralizeze dacă nu va fi operat de urgență. Anterior, postul Antena 3 a dezvăluit, citând surse apropiate fostului lider PSD că starea lui de sănătate este una precară.

Sursele apropiate lui Liviu Dragnea au spus că fostul lider a primit diagnosticul de sciatică paralizantă de stânga.

A ajuns de urgență la medic

La începutul lunii octombrie, iubita sa, Irina Tănase, a declarat într-un interviu pentru Realitatea Plus că fostul șef PSD a ajuns la medic în închisoare, acuzând dureri insuportabile la coloană.

„Se simte rău din cauza problemelor de sănătate și a izolării de 23 de ore din 24. Are o hernie lombară și una cervicală, de care se știe de dinainte de condamnare. (…) Aceste probleme de sănătate s-au agravat foarte tare în ultimele trei luni. A fost retras de la muncă și stă 23 de ore în cameră. Doar o oră iese la plimbare. (…) Noi ne-am adresat unor instituții pentru a soluționa. Există două mari probleme: dreptul la muncă și la sănătate”, spunea Irina Tănase, la Realitatea Plus.

Acesta nu a mai muncit

Totodată, Irina Tănase, logodnica lui Liviu Dragnea, a mai făcut o serie de acuzații dure la adresa Penitenciarului Rahova, acuzând instituția că refuză să aplice decizia instanței ce prevede ca fostul lider al PSD să poată fi trimis la muncă.

Acest lucru se întâmplă în contextul în care Liviu Dragnea a apelat la Avocatul Poporului, Renate Weber, iar șefii penitenciarului se tem să aplice decizia judecătorilor, a mai spus logodnica fostului șef al social-democraților.

”Ne-am adresat instanței pentru dreptul de muncă. Am câștigat, dar de două săptămâni nu s-a aplicat decizia instanței. (…) Am făcut o sesizare și la Avocatul Poporului. (…) Erau încălcate niște drepturi. (…) Au emis o serie de recomandări spre ANP pentru a îndrepta aceste reguli. (…) Bănuiala mea este că sunt presiuni foarte mari asupera celor din penitenciar. ”, a mai adăugat logodnica lui Liviu Dragnea