Compania Check Point Research a descoperit o vulnerabilitate a programului de mesagerie WhatsApp. Prin această vulnerabilitate, atacatorii cibernetici pot să blocheze, cu ajutorul unui singur mesaj, comunicarea între membrii unui grup de discuții.

Dacă acest lucru se întâmplă, singura soluție pentru a redobândi controlul aplicației, utilizatorii ar trebui să o dezinstaleze și să o reinstaleze, apoi să șteargă grupul care conține mesajul.

În plus, pentru a crea mesajul, atacatorul ar trebui să fie membru al grupului țintă și ar trebui să utilizeze WhatsApp Web și instrumentul de depanare al browserului pentru a edita parametrii mesajului și a trimite textul editat grupului.

În acest mod, mesajul ar duce la blocarea aplicației, refuzând utilizatorilor accesul la toate funcțiile WhatsApp până la reinstalare WhatsApp și ștergerea grupului cu mesajul atacatorului.

Cum poți scăpa de posibilitatea unui atac cibernetic

WhatsApp a aflat de vulnerabilitatea existentă și a elaborat o soluție pentru rezolvarea problemei, care este disponibilă odată cu versiunea 2.19.58 a aplicației.

Cei care vor să evite posibilitatea unui atac al propriului telefon, ar trebui să facă un update al aplicației. Echipa Check Point Research a descoperit vulnerabilitatea inspectând comunicațiile dintre WhatsApp și WhatsApp Web, versiunea web a aplicației, care preia toate mesajele trimise și primite de pe telefonul utilizatorului.

În prezent, WhatsApp are 1,5 miliarde de utilizatori și mai mult de un miliard de grupuri. Peste 65 de miliarde de mesaje sunt trimise zilnic prin intermediul WhatsApp.