Cele mai bune tactici pentru a evita o achiziție auto pe care s-ar putea să o regreți

Cele mai bune tactici pentru a evita o achiziție auto pe care s-ar putea să o regreți. Achiziționarea unei mașini noi este tentantă, dar și destul stresantă, dacă ai de-a face cu un vânzător agresiv sau nu ești familiarizat cu unele detalii care pot face diferența.

Cu toate acestea, există modalități de a face față dealerilor îndrăzneți, care încearcă să vă convingă să cumpărați o mașină care nu este neapărat pe placul vostru. Gobankingrates explică în acest articol care sunt cele mai bune tactici pentru a ține piept dealerilor de mașini.

Cercetarea este cheia

Într-un videoclip YouTube un fost vânzător de mașini a subliniat importanța cercetării.

„Asigură-te că știi cât mai multe despre mașina pe care o achiziționezi. Asigură-te mai ales că cunoști foarte bine specificațiile. Care sunt pachetele de finisare? Ce este inclus în pachetele respective? Există opțiuni pentru mașină? Ce este inclus în aceste opțiuni?” a declarat el.

Află valoarea de piață a mașinii

Potrivit lui Hardy, pentru a avea o șansă de a obține o afacere bună, trebuie să cunoașteți valoarea de piață a mașinii, astfel încât să puteți face o ofertă rezonabilă.

„De aceea trebuie să cercetezi bine înainte, astfel încât să poți face o ofertă care va avea sens pentru piața respectivă. Atunci când negociați, trebuie să folosiți toate atu-urile”, a spus el.

Nu vă arătați preocupați de anumite lucruri

Potrivit Everyman Driver, un canal YouTube care te ajută să cercetezi oferte de mașini, „dealerilor le place să o scalde când vine vorba de bani pentru a te deruta cu privire la câți bani primesc în urma afacerii. Dacă te lași convins prea ușor, agentul de vânzări poate umfla artificial suma doar pentru a vă face să spuneți da.”

Testați, dar nu cumpărați imediat mașina

Când cumpărați o mașină, lăsați emoțiile deoparte! Dacă ești prea atașat de mașină, sunt șanse să iei o decizie financiară proastă sau să ajungi acasă cu o mașină pe care, de fapt, nu ți-o doreai – a explicat Hardy.

„Nu voi cumpăra niciodată o mașină, imediat după ce o testez”, a spus el.

„Întotdeauna îmi cumpăr o mașină a doua zi sau săptămâna următoare, după ce am lăsat toate emoțiile să se risipească, astfel încât să pot lua o decizie corectă pentru mine.”

Atenție mare la reduceri!

Pentru a vedea care dealer oferă cel mai bun preț, trebuie să faceți o prospecție, a spus Hardy. Cu toate acestea, el a avertizat să fiți atent la reduceri.

„Anumiți dealeri vor face publicitate la așa zise reduceri, iar prețul lor poate fi considerat mai mic decât al concurenților lor, dar, de fapt, nu vă calificați pentru acel preț”, a spus el.

Reprezentanțele sunt instruite pentru a negocia

După ați făcut cercetarea, ați înțeles valoarea de piață și ați scos mașina pentru un test, probabil sunteți gata să negociați. Iată alte sfaturi rapide oferite de Hardy: Fiți realist și nu faceți o ofertă ridicolă. Reprezentanța nu va reuși să vă păcălească dacă urmați această din urmă cale.

Căutați pe Google anumite lucruri despre mașina pe care o doriți, apoi faceți o ofertă „în afara limitelor”, astfel încât dealerul să vă ia în serios.