Tot ce ar trebui să știți despre regulile de aplicare a cardurilor de credit

În efortul de a reduce abuzul, mulți emitenți de carduri de credit au instituit reguli oficiale și neoficiale de aplicare a cardului, care pot face dificilă obținerea aprobării unui card nou În funcție de bancă, puteți fi refuzați ținându-se cont de câte conturi deschise aveți, câte carduri recente ați deschis și multe altele. Regulile pot varia în funcție de emitentul cardului, așa că este esențial să știți cum să evitați aplicațiile inutile, scrie FinaceBuzz.

Iată ce trebuie să știți despre aceste reguli de aplicare a cardului de credit și ce puteți face pentru a evita un eventual refuz.

De ce există reguli de aplicare a cardului de credit

Utilizatorii de carduri de credit obligă emitenții de carduri de credit să concureze pentru noi afaceri. Acest lucru a dat naștere unor oferte profitabile pentru câteva dintre cele mai bune carduri de credit, dintre care unele pot avea o valoare de mai mult de 1.000 dolari.

În timp ce aceste stimulente au un succes relativ în a-i atrage pe consumatori să aplice, utilizatorii experimentați de carduri de credit au început să profite de aceste recompense sub formă de bani întorși pe card și au folosit aceleași cărți de credit de mai multe ori.

Prin urmare, multe bănci au creat reguli de aplicare a cardului de credit pentru a reduce abuzul asupra acestor programe de recompense sau a le preveni. Dacă emitentul  constată că abuzați de politicile cardului de credit, poate alege să vă închidă contul. Regulile pot varia în funcție de emitentul cardului de credit, iar cerințele tradiționale de eligibilitate, cum ar fi scorul de credit, venitul și istoricul plăților, se aplică în continuare. Înțelegând diferitele reguli de solicitare a cardului de credit, puteți evita pierderea unei cereri de card credit.

Reguli de aplicare a cardului de credit Amex

American Express oferă mai multe carduri de credit de călătorie și cashback, dintre care unele câștigă puncte valoroase numite Membership Rewards. Dacă vă gândiți să adăugați alte carduri Amex în portofel, iată ce ar trebui să știți:

Cât de des puteți aplica

Nu există reguli cu privire la cât de des puteți obține un nou card de credit Amex. Dar, pe baza punctelor de date, puteți obține un card de credit pe  operioadă de cinci zile și două carduri de credit la fiecare 90 de zile. Aceste limite nu se aplică cardurilor de credit ale emitentului, inclusiv cardului Platinum® de la American Express. Banca impune o limită de cinci carduri de credit.

Restricții privind ofertele din pachetul de ”Bun venit”

Amex are cele mai stricte reguli privind ofertele din pachetul ”Bun venit”, limitând deținătorii de carduri la un singur bonus pe card. Din acest motiv, este important să programați cererile de card Amex pentru momentele în care sunt disponibile oferte ridicate pe timp limitat. Dacă nu vă amintiți dacă ați avut anterior un anumit card Amex, emitentul cardului vă va anunța în timpul procesului de solicitare pentru a nu face o solicitare inutilă

Bank of America

Bank of America nu are multe carduri de credit de călătorie, dar unele pot fi valoroase pentru anumiți clienți. Puteți aplica ori de câte ori doriți, dar există o regulă nescrisă, conform căreia banca vă va aproba doar pentru până la două carduri la două luni, trei carduri la fiecare 12 luni și patru carduri la fiecare 24 de luni. Aceasta este denumită și regula 2/3/4.

Barclays

Barclays oferă o gamă largă de carduri de credit pentru companii aeriene, hoteluri și croaziere. Barclays nu are o limită stabilită pentru cât de des puteți aplica pentru carduri de credit, dar impune o așteptare de șase luni între fiecare cerere de card. Nu există o limită a numărului de carduri de credit Barclays pe care le puteți avea. Cu toate acestea, unele puncte de date indică faptul că ați putea fi refuzat pentru anumite carduri dacă aveți prea multe conturi la diverși emitenți de carduri.