Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat cum se va desfășura noul an școlar și ce reguli trebuie să respecte elevii. Potrivit acestua,  toți elevii de la clasa I până la clasa a XII-a vor purta măști în timpul orelor și în pauze.

De asemenea, înainte de ieșirea în recreație se vor dezinfecta pe mâini cu substanțele care vor fi puse la dispoziție la intrarea în sălile de clasă și atunci când se întorc din pauză vor proceda la fel.

„Se merge pe purtatul măștii și în sala de clasă pornind de la clasa I, excepție vor face elevii de grădiniță și cei de la clasa pregătitoare. Când ies în pauză, elevii vor se vor dezinfecta pe mâini, când intră înapoi, la fel.

Măsura purtatului măștii va rămâne obligatorie fiindcă transmiterea este aerogenă și masca este cea mai sigură regulă, pentru că nu avem certitudinea că elevii vor respecta distanța minimă de siguranță sanitară de un metru”, a spus Nelu Tătaru, potrivit Edupedu.ro.

Documentul va fi publicat în curând

Totodată, ministrul a mai precizat că proiectul urmează să fie finalizat în această seară și va fi publicat cel mai probabil săptămâna viitoare.

„Proiectul urmează să se finalizeze în această seară, după ședința interministerială condusă de vicepremierul Raluca Turcan, iar documentul va ajunge la premier și, în final, la președintele Klaus Iohannis, deci cel mai probabil va fi făcut public săptămâna viitoare”,  a mai precizat Nelu Tătaru.