Gabriela Firea susține că a propus organizarea de urgenţă a unei şedinţe a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pentru a discuta despre regulile pe care trebuie să le respecte elevii când merg la şcoală, însă nu a primit niciun răspuns.

Aceasta a subliniat faptul că în prezent, atât ea cât și restul persoanelor implicate așteaptă să fie chemați de „prefectul care s ocupă cu abuzuri”.

„Nu s-au dat (n.r. regulile), sunt doar la nivel teoretic. Prefectul abia a venit din concediu. Prima lui grijă a fost să atace nişte hotărâri din Consiliul General al Primăriei, deci gesturi politice. Noi am propus să se organizeze de urgenţă o şedinţă a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, în care să venim toţi – primar general, primari de sectoare şi directori de şcoli şi Inspectoratul Şcolar.

Tot aşteptăm să fim chemaţi. Între timp, prefectul se ocupă cu abuzuri, să atace dispoziţiile mele ca primar general şi hotărâri ale Consiliului General”, a afirmat Firea la TVR.

Guvernul se ocupă de tablete

În ceea ce privește implicarea primăriilor în distribuirea tabletelor pentru elevi, Firea a spus că Guvernul şi-a asumat această responsabilitate, iar inspectoratele urmează să facă împărțirea.

„Niciuna (n.r. implicarea primăriilor în distribuirea tabletelor), pentru că Guvernul a spus că va cumpăra tablete pe bani europeni. Împărţirea lor o fac inspectoratele. Inspectoratele şcolare sunt descentralizate ale Guvernului, adică sunt în subordinea Ministerului Educaţiei”, a afirmat Firea.