Harta drumurilor din România este prezentată pe pagina de internet forum.peundemerg.ro. Documentul indică starea drumurilor naționale din țara noastră. Reprezentarea grafică este împărțită pe mai multe categorii, respectiv „excelent”, „bun”, „mediocru/peticit”, „rău”, „extrem de rău”, „în lucru” și „calitate necunoscută”. Este prezentat și un tabel în care apare evoluția principalelor drumuri naționale în ultimii ani.

Harta rutieră a drumurilor poate fi consultată aici.

Documentul a fost întocmit de utilizatorii forumurilor peundemerg.ro și construim-românia având un ”caracter subiectiv”, după cum spun autorii acesteia. Șoferii pot vedea acum cum arată traseul pe care vor dori să-l parcurgă, dar există posibilitatea ca, punctual, în anumite zone, drumul în cauză să fie mult mai prost sau mai bun decât apare pe hartă.

Spre exemplu, un utilizator al forumului amintit mai sus, a susținut că DN19B Săueni – Marghita ar trebui să fie trecut cu verde. “Asa am si pus acum pe harta. Pe de alta parte pe DN11 am acceptat sa trecem albastru intre Bacau si Onesti, desi si aici avem o voce care cere verde. In final cred ca nu e chiar asa important. Important e ca nu mai e galben sau rosu si se poate circula decent timp de cativa ani, dupa care totusi trebuie venit cu reabilitarea aia ca lumea”, spus acesta.