Purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, a declarat joi că BNR nu manipulează ROBOR-ul, după ce liderul senatorilor ALDE, Daniel Zamfir, a întrebat joi, pe Facebook, cum ar fi dacă s-ar afla că BNR și zece bănci manipulau ROBOR-ul care influențează ratele românilor.

„Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns ce a declarat dl Zamfir”, a spus Suciu, care a adăugat că „BNR nu manipulează în nicio variantă ROBOR-ul”.

„Bun, să vină cu probe. În postarea respectivă vorbește de perioada în care dl senator Cîțu era la ING. Asta se întâmpla în 2008. Știți când a intrat ROBOR-ul în calculul ratelor românilor? În 2010. Știți cum a intrat? Prin ordonanță de Guvern, aprobată și în Parlament. Până în 2010, ROBOR-ul nu avea treabă cu ratele românilor, deci dacă dânsul vine cu ce-o veni din perioada în care dl Cîțu era la ING, adică prin 2008 și e vreo discuție cu ROBOR-ul, ce treabă are asta cu manipularea ratelor?”, a adăugat purtătorul de cuvânt al BNR.

„Nu e prima năstrușnicie pe care o aud. (Românii – n.r.) să vadă următorul lucru, cine în țara asta atacă în permanență de vreo 3 ani de zile BNR cu toate lucrurile? Tot timpul cu manipulare, că distrugem, că…cine stârnește? Sunt trei persoane mari și late care nu spun altele decât aceleași din jurul dlui Zamfir. Asta e, cu asta se ocupă dânșii, și-au făcut o agendă, au devenit cunoscuți”, a precizat Suciu.

El a adăugat că ținta atacurilor o reprezintă „stabilitatea financiară a acestei țări”.