„Nu se va discuta despre nicio sancţiune. În momentul în care Iohannis a făcut apelul ăsta către membrii PSD să se revolte împotriva conducerii, ceea ce este o chestie de un securism ieşit din comun, dna Andronescu sub nicio formă nu trebuia să vină cu o scrisoare către membrii PSD. Dânsa mi-a spus personal, mie, că nu ştia de declaraţia dlui Iohannis, ceea ce se poate. Vă spun de ce se poate, pentru că pe electoratul nostru, pe membrii noştri de partid, nu-i interesează nici cât negru sub unghie ce spune Iohannis, deci este foarte posibil ca milioane de oameni care ne votează să nu fi ascultat declaraţiile dlui Iohannis. Dar nu a fost inspirată absolut deloc (scrisoarea Ecaterinei Andronescu – n.r) şi nu a făcut bine deloc partidului pe care mi-a spus că îl iubeşte”, a declarat Codrin Ştefănescu pentru MEDIAFAX.

Social-democratul a adăugat că Ecaterina Andronescu i-a spus că nu ştia de declaraţiile lui Iohannis către membrii PSD.

„I-am transmis doameni Andronescu că vom avea o discuţie colegială internă, la o cafea, şi cu siguranţă doamna Cati Andronescu îşi are rolul şi locul în interiorul partidului. Deci nu va fi nicio sancţiune de niciun fel. Trebuie temperaţi toţi, şi colegii care consideră că ar trebui apărată dna Andronescu dar nu au de cine să o apere, şi colegii care au criticat-o, pentru că nu au niciun motiv să o critice. Mai mult decât atât, Liviu Dragnea nu s-a simţit lezat, pentru că şi el ştie ce înseamnă un partid mare şi când ai o nemulţumire personală. Toate le vom rezolva cu tact, în interior. Cine se aşteaptă să vadă sânge pe pereţi şi evenimente ciudate, sub nicio formă nu se va întâmpla aşa ceva în PSD, pentru că noi nu suntem #rezist, suntem partid normal”, a explicat Ştefănescu.

Social-democraţii se reunesc în şedinţa Comitetului Executiv Naţional în perioada 31 august – 2 septembrie. Tot atunci va avea loc şi întâlnirea conducerii PSD cu liderii organizaţiilor judeţene şi cu grupurile parlamentare social-democrate, au precizat sursele citate.

Ecaterina Andronescu a precizat că scrisoarea sa, în care i-a cerut liderului formaţiunii, Liviu Dragnea, să facă un pas în spate „pentru binele României şi al PSD”, precizând că partidul trebuie să vină în cel mai scurt timp „cu un prim-ministru şi un guvern PSD de super profesionişti”, reprezintă „un strigăt către toţi membrii partidului”.