În luna iulie, Benone Sinulescu a fost internat la Spitalul Județean Arad. Deși inițial s-a spus că a fost găsit inconștient în propria locuință, soția a negat informația și a spus că acestuia i s-a făcut rău, după ce a căzut în locuinţa din Bârzava.

În prezent, potrivit lui Nicolae Datcu, starea de sănătate a artistului de muzică populară este stabilă. Totodată, cântărețul a mai declarat că acesta a stat internat aproape două săptămâni pentru investigarea şi rezolvarea unor probleme cardiace.

În ceea ce privește starea sa de spirit, Datcu susține că Benone Sinulescu i-a și cântat la telefon, cu aceași voce pe care o știa, iar în prezent acesta este acasă, liniștit, făcând mișcare și revenind la normal.

”Este foarte bine, totul este spre bine, mi-a cântat la telefon, are aceeași voce cristalină. Totul este spre bine, este acasă, liniștit, se plimbă, se mișcă […].Totul spre bine și mă bucură tare mult […] Ne-am rugat cu toții, iar energia această puternică l-au ajutat tare mult”, a declarat Nicolae Datcu, prietenul foarte bun a lui Benone Sinulescu.

Amintim faptul că la câteva zile după accidentul suferit de artist, Elena Sinulescu, soția marelui artist Benone Sinulescu, a făcut o postare publică în care a ținut să precizeze care este cu adevărat starea de sănătate a acestuia.

Ce spunea soția lui Benone Sinulescu 

Potrivit acesteia, starea de sănătate a artistul s-a înrăutățit, acesta având nevoie de o evaluare completă. Totodată, soția lui Benone Sinulescu mai declara că fostul impresar al artistului a oferit mai multe informații despre starea acestuia de sănătate fără să o fi întrebat, aducând în presă informații false.

„Dragi prieteni, admiratori ai lui Benone Sinulescu,

Având în prim-plan preocuparea pentru starea de sănătate a soțului meu, pe de o parte, dar si dorința acestuia de a expune publicului doar actul artistic și mai puțin problemele de sănătate specifice vârstei, am evitat mediatizarea situației medicale a soțului meu.

Totuși, situația impune câteva precizări:

În urma cu câteva săptămâni, soțul meu a fost consultat la o clinică de specialitate din Timișoara de către un medic, profesor universitar, a efectuat analize medicale inclusiv computer tomograf și urmează un tratament pentru afecțiunea cronică constatată.

În ziua de sâmbătă, starea de sănătate s-a înrăutățit și în urma discuției cu un alt medic profesor universitar de la Spitalul Județean Arad, care îi cunoștea afecțiunile, i-a recomandat o reevaluare în cadrul acestui spital.

În acest timp, fostul impresar Ionuț Pavel, fără a ma fi întrebat despre starea soțului meu si fără a ne solicita acordul, a răspândit în presa informații nedocumentate false, defăimătoare privind modul in care familia îl îngrijește pe “Nea Beni”, scris soția acestuia.