Anunţul a fost făcut luni de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, care a declarat la Dig24 că este avut în vedere tot personalul care deservește în spitale: medici, asistente, personal paramedical. Suma evaluată la 120 de milioane de euro va fi asigurată prin fonduri europene, prin programul Capital Uman.

„E o propunere pe care România a formulat-o. Se regăsește în proiectul de OUG care va fi supus aprobării în ședința de Guvern. Nu suntem singurul stat membru care a aluat o astfel de măsură. Bulgaria, Ungaria, Germania, Italia au recurs la aceste metode de stimulare a personalului medical având în vedere actul de curaj de care dau dovadă în această perioadă. Dacă va nevoie de suplimentarea fondurilor, vom face demersuri pentru a le asigura.”, a spus Boloș.

Klaus Iohannis a anunțat joi că a cerut premierului Ludovic Orban să fie găsite fonduri pentru ca medicii care lucrează cu pacienți infectați cu noul coronavirus să primească un bonus lunar de 500 de euro.

„Nu aș spune bonus, medicii nu sunt cei care primesc bonus. Aș spune un spor de periculozitate, ne întâlnim cu ceva ce nu a mai existat. Atunci se impune acest spor și bonus dacă vrem să îi spunem așa. Toate cadrele medicale implicate în lupta contra COVID-19 merită acest spor, bonus. Această sumă se discută, până luni la ședința de Guvern avem timp să discutăm și suma și cuantumul pe care-l primește fiecare”, a explicat şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.