Preşedintele Pro România, Victor Ponta, atrage atenţia că Guvernarea Dăncilă duce România pe marginea prăpastiei, iar cheltuielile nejustificate înseamnă că în 2020 nu vor mai fi bani pentru plata pensiilor. Fostul premier propune reducerea numărului de magistraţi, parlamentari şi tribunale ca soluţie pentru ca bugetul României să nu rămână fără bani de pensii.

„Cel mai greu moment va fi când va trebui adoptat bugetul. E o gaură, deja, de 9 miliarde, și mai vine una de 5 miliarde de la pensii. Noi, Pro România, nu vrem să tăiem pensiile și salariile. Nu există bani pentru măririle de pensii de la anul. Trebuie tăiat din administrație, să fie mai puține județe, să nu mai fie sectoare la București, să nu mai fie atâtea parchete.”, precizează Ponta.

În urmă cu o săptămână, scriam despre o declaraţie similară a liderului Pro România, care spunea că o reformă radicală a administraţiei publice, prin introducerea unui sistem cu doar 15 judeţe în România, este o soluţie pentru echilibrarea deficitului.

„Noi trăim acum pe administraţia creată de Ceauşescu în 1968. De atunci, practic am tot umblat la ea, dar nu am schimbat-o. Cred că e o soluţie radicală, dar e singura posibilă. Să rămâi cu 15 judeţe, exact pe curţile de apel, să desfiinţezi în felul ăsta consilii judeţene, direcţii judeţene, 41 câte sunt, tribunale, ş.a.m.d.”, spunea atunci fostul premier.