Distribuitorul de  produse de papetărie Antalis, care a achiziţionat în 2007 Map Merchant România, a închiriat un depozit şi spaţii de birouri în suprafaţă totală de 10.000 mp în cadrul proiectului logistic Bucharest West. Tranzacţia, intermediată de Colliers Internaţional, reprezintă cel mai mare deal din ultimul an încheiat pe piaţa spaţiilor industriale.

„În acest an ne-am propus dezvoltarea noii divizii de Packaging şi extinderea gamei de produse destinate industriei publicitare iar noua locaţie va asigura spaţiul suplimentar necesar”, a declarat Lorett Mincu, managing director în cadrul Antalis România.

Antalis România şi Map Merchant România au raportat la finalul lui 2008 o cifră de afaceri de 35 mil. euro. Antalis este la a doua tranzacţie de închiriere pe piaţa românescă, după ce în aprilie 2009 şi-a relocat birourile într-o clădire cu o suprafaţă de peste 1.100 mp situată în centrul Capitalei, în zona Unirii.

Proiectul Bucharest West Light Industrial Park, este dezvoltat de Portland Trust la km 14 al autostrăzii Bucureşti-Piteşti.

“Decizia Antalis este una strategică şi are un impact deosebit în contextul actual al pieţei, care nu a înregistrat tranzacţii importante de închiriere în 2009”, a afirmat Viorel Opaiţ, manager al diviziei industriale a Colliers Internaţional.

Antalis este lider european în distribuţia materialelor utilizate ca suport în comunicare, cu vânzări, al nivel global, de 3,4 mld. euro în 2008. Cei 7.900 de angajaţi deservesc peste 230.000 de clienţi din 53 de ţări. Antalis este o companie deţinută în totalitate de grupul financiar francez Sequana.