"Odată cu începerea sezonului estival, conducerea ANSVSA a dispus structurilor teritoriale desfăşurarea unor controale cu tematică specifică, în zonele de agrement şi localităţile de interes turistic. Scopul acţiunii a fost protejarea sănătăţii consumatorilor, în contextul unei afluenţe mari de turişti şi a creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară aflate în zonele de agrement şi localităţile de interes turistic", se arată în comunicat. 

Astfel, în perioada 1-31 august 2017, inspectorii din cadrul Direcţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat controale în unităţile situate în zonele de agrement şi localităţile de interes turistic, având ca scop prevenirea toxiinfecţiilor alimentare în sezonul estival 2017. 

În acest interval, au fost verificate 1.470 de unităţi de alimentaţie publică, respectiv 113 pizzerii, 82 de cantine, 57 de unităţi de tip catering, 60 de cofetării/patiserii, 170 de laboratoare de cofetărie/patiserie, 185 de pensiuni turistice, 91 de unităţi de tip hipermarket/supermarket, 814 magazine alimentare şi 166 de depozite alimentare. 

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost aplicate 419 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 589.600 lei. Totodată, au fost emise 17 Ordonanţe de Suspendare a Activităţii şi 8 Ordonanţe de Interzicere a Activităţii. 

"Reamintim cetăţenilor numărul de telefon al 'Call Center'-ului A.N.S.V.S.A. – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie, pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor", mai spun reprezentanţii ANSVSA. 

AGERPRES