Potrivit unei hotărâri adoptate joi de Guvern, numărul total de posturi al ANPC va fi suplimentat la 940, exclusiv demnitarii. Din numărul total de posturi, 397 vor fi alocate pentru aparatul central al Autorităţii, iar restul de 543 sunt prevăzute pentru structurile teritoriale.

Pe lângă această suplimentare de posturi, actul normativ prevede înfiinţarea în cadrul ANPC a unei Direcţii pentru insolvenţă persoane fizice, în contextul în care procedura insolvenţei persoanelor fizice reprezintă o noutate pentru sistemul juridic şi administrativ din România, se arată în comunicat.

Conform Guvernului, pentru noile atribuţii care revin ANPC privind contractele de credit oferite consumatorilor şi contractele de credit pentru bunuri imobile va fi înfiinţată Direcţia pentru cooperare şi efectuarea schimbului de informaţii cu statele membre, derulare proceduri intermediari de credite şi recuperare creanţe.

Executivul precizează că ocuparea posturilor suplimentare se va realiza treptat, cu respectarea procedurilor şi termenelor reglementate de legislaţia aplicabilă personalului bugetar şi cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate ANPC.

‘Din aplicarea prevederilor referitoare la creşterea capacităţii ANPC nu rezultă influenţe financiare suplimentare asupra bugetului de stat, sumele necesare fiind asigurate în cadrul prevederilor bugetare aprobate Ministerului Economiei pe anul 2017, în calitate de ordonator principal de credite, în coordonarea căruia funcţionează Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului’, se menţionează în comunicat.

Pentru anul 2017, aplicarea noii organigrame a ANPC se realizează cu respectarea OUG 9/2017. Începând cu anul viitor, sumele necesare vor fi asigurate de Ministerul Economiei cu încadrarea în limitele de cheltuieli aprobate de Guvern pentru perioada 2018 – 2021, precizează sursa citată. AGERPRES