Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a recepţionat în noiembrie 420 de locuinţe destinate închirierii de către tineri, astfel încât numărul total al acestui tip de unităţi locative construite în 2009 este de 3.015.

Apartamentele au fost dezvoltate în judeţele Arad, Bihor, Bistriţa Năsăud, Constanţa, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa şi Timiş, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării, sub autoritatea căruia funcţionează agenţia.

Programul ANL se adresează tinerilor care nu îşi permit să cumpere un apartament sau să închirieze o locuinţă de pe piaţa liberă. Blocurile au 3-4 etaje, sunt împarţite în garsoniere şi apartamente cu două sau trei camere, şi sunt în garanţie pe o perioadă de doi ani.

După finalizare, agenţia predă locuinţele primăriilor, urmând ca acestea să le repartizeze tinerilor care îndeplinesc anumite condiţii. Locuinţele se acordă tinerilor cu vârsta între 18 şi 35 de ani, care nu au un apartament în proprietate sau cărora nu le-a fost repartizată o locuinţă prin acest program. De asemenea, solicitanţii trebuie să fie încadraţi cu contract de muncă şi să-şi desfăşoare activitatea în localitatea respectivă.

SURSA: Mediafax