“Trebuie să facem paşi pe care îi putem controla”, a spus Merkel, făcând o paralelă între situaţia Greciei şi cea a Lehman Brothers, al cărui faliment a declanşat criza financiară globală.

“Ceea ce nu putem face este să distrugem încrederea tuturor investitorilor şi să avem o situaţie în care se va spune că dacă am făcut-o în cazul Greciei, atunci o vom face şi în cazul Spaniei, al Belgiei, sau al oricărei alte ţări. Atunci nici măcar o singură persoană nu îşi mai plasa banii în Europa”, a opinat cancelarul german.

Într-un interviu de o oră cu popularul realizator de emisiuni german Guenther Jauch, Merkel a spus că se bazează pe evaluarea Fondului Monetar Internaţional în abordarea situaţiei din Grecia. Atâta timp cât FMI-ul este convins că datoria Greciei este sustenabilă, cancelarul german va susţine această poziţie, a asigurat Merkel.

Angela Merkel a mai spus că nu percepe votul din parlament de joi din Germania ca pe unul de “a fi sau a nu fi” pentru guvernul său. Întrucât partidele de opoziţie susţin lărgirea prerogativelor aşa-numitului Instrument european pentru stabilitate financiară (EFSF), trecerea proiectului nu poate a fi pusă în discuţie, crede şefa guvernului federal.
Sursa: Agerpres