Chris Ronzio, directorul general al companiei americane Trainual, a găsit o metodă atipică de a-şi păstra doar angajaţii performanţi.

Acesta le-a pus la dispoziție noilor salariați două săptămâni pentru a-și da seama dacă sunt pregătiți pentru jobul respectiv sau nu.

Noi metode inedite pentru angajatori

După cele două săptămâni, oamenii care consideră că jobul oferit de compania americană nu este ceea ce-și doresc primesc 5.000 de dolari (circa 22.000 lei) pentru a demisiona. Chris Ronzio a explicat că dacă jobul respectiv nu-i mulţumeşte, angajaţii vor continua să caute noi locuri de muncă în timp ce-şi încasează salariul de la Trainual, cuprins între 80.000 şi 100.000 de dolari pe an.

„Ne-am uitat la salariul nostru mediu când am analizat schimbarea sumei și ne-am dat seama în cele din urmă că, dacă cineva câștigă 80.000 de dolari sau 100.000 de dolari pe an, 2.500 ar putea să nu fie suficient de tentant.

Ei ar putea decide să rămână în timp ce își caută un alt job fiindcă câștigă mai mult rămânând. Așa că am ajustat suma având în vedere acest lucru”, a explicat Chris Ronzio, conform businessinsider.com.

Angajaţi plătiţi să demisioneze

CEO-ul Trainual, Chris Ronzio, susține că această strategie inedită îl ajută să-și păstreze cei mai buni angajați și să mențină o cultură organizațională puternic pro-muncă.

„Dată fiind piața din ziua de azi, echipele de resurse umane trebuie să se miște rapid pentru a evalua candidații și să-i treacă prin procesul de recrutare pentru a le face o ofertă competitivă, deci e imposibil să ai dreptate 100% din timp”, a spun acesta.

Compania americană a implementat această metodă atipică în mai 2021, oferind noilor muncitori 2.500 de dolari pentru a demisiona după două săptămâni, dacă sunt nemulțumiți de job sau de Trainual. Din primăvara anului trecut și până acum, nicio persoană nu a demisionat, chiar dacă compania respectivă a majorat oferta la 5.000 de dolari.