Într-o postare pe blogul său, ea a salutat propunerea Consiliului Investitorilor Străini privind analiza oportunităţii primelor pentru angajaţii de la stat care lucrează cu fonduri UE şi acordarea acestora în funcţie de performanţa realizată.

‘Salutară propunerea. Aş extinde-o şi pentru angajaţii ANAF, Garda Financiară şi de Mediu etc., dar cu reguli stricte pentru stoparea abuzului în serviciu’, a notat Paul Vass pe blogul său.

De asemenea, ea s-a declarat în favoarea listării Fondului Proprietatea la bursele locale şi internaţionale pentru dezvoltarea pieţelor de capital, însă consilierul estimează că listarea ar urma să devină operaţională abia de anul viitor.

‘Franklin Templeton a fost numit administrator la Fondul Proprietatea în acest an – un pas important în vederea listării interne şi internaţionale, pe care o estimez a fi operabilă abia anul viitor’, a comentat consilierul premierului.

Andreea Paul Vass a mai arătat că şi privatizarea companiilor de stat este o prioritate pentru Guvern, dar suspiciunile legate de corectitudinea acestui proces îngreunează acţiunile decisive în această direcţie.

‘Privatizarea companiilor de stat este o prioritate, dar temerea că lucrurile nu se vor derula corect alimentează reticenţa în a acţiona decisiv în acest sens. Listarea la bursă reprezintă şi în acest caz soluţia cu cele mai mici riscuri de fraudare şi cu cel mai ridicat potenţial de încasări’, a apreciat consilierul primului-ministru.

O altă propunere a Consiliului Investitorilor Străini cu care Andreea Paul Vass s-a declarat de acord este ca România să candideze, alături de Ungaria şi Bulgaria, pentru organizarea Campionatului European de Fotbal din 2020.

‘Risc să devin microbistă. Ador propunerea asta’, a spus consilierul economic al premierului.
SURSA: Agerpres