“Guvernul nu putea opri închiderea fabricii. Rog să nu politizăm subiectul care este eminamente economic”, a spus Andreea Paul Vass, adăugând că datorită dificultăţile conjucturale, compania finlandeză a închis fabrici şi în SUA şi Germania.

Ea a arătat că premierul Emil Boc i-a întrebat pe reprezentanţii Nokia în întâlnirea de joi după-amiază dacă Guvernul ar putea face ceva pentru a fi oprită închiderea fabricii, însă aceştia au răspuns că nu.

“Condițiile globale actuale prezintă un risc global de delocare a anumitor companii. Salariul în România este de peste 450 dolari/lună, nu 80 ca în India. Avem 6 luni la dispoziție ca să compensăm închiderea fabricii. Nu cred că drumurile au reprezentat o problemă pentru Nokia, compania folosește un traseu informațional”, a mai spus Vass.
"Guvernul a preluat coordonarea negocierilor cu 21 de investitori, adică 21 de proiecte potenţiale în valoare de peste 1 miliard  de euro, care ar putea genera 8.000 de locuri de munca", a mai spus Vass.

Întrebată dacă noii investitori vor veni pe acelaşi amplasament, Vass a răspuns probabil, dar nu în mod obligatoriu, trebuie să existe o compatibilitate în ceea ce există acum şi potenţialul investitor”.
Potrivit oficialului guvernamental, investiţia Nokia la Jucu s-a ridicat la 60 milioane de euro, iar contribuţia la bugetul de stat asigurată de fabrică a fost în 2010 de 92 milioane lei, respectiv 45 milioane lei în primele 8 luni din 2011. Totodată, exporturile fabricii Nokia au reprezentat 7,8% din totalul exporturilor româneşti în 2010, respectiv 9% în primele 8 luni ale acestui an, în condiţiile unei creşteri cu 26% a volumului total al exporturilor raportat la anul anterior.