"Mi-ar fi plăcut să vă ofer astăzi datele statistice finale şi consolidate pentru tot sectorul, dar din păcate nu putem face acest lucru, pentru că unii operatori încă nu au transmis datele către Autoritate. Probabil vor să se ofere să mai contribuie la bugetul de stat cu nişte amenzi pe zile de întârziere… Nu e o fericire nici pentru noi să mergem pe linia asta, dar încă o dată transmit rugămintea către ei de a le transmite cât mai repede. În momentul de faţă, în privinţa accesului la Internet, acesta îşi continuă creşterea. La jumătatea anului erau raportate aproximativ 4,6 milioane de conexiuni fixe şi 19,8 milioane de conexiuni mobile, în creştere cu aproximativ 6% faţă de anul anterior. De asemenea, rata de penetrare a Internetului la nivel de gospodării a crescut cu 84,7% pe internet mobil şi cu 23,5% pe internet fix la suta de locuitori. În momentul de faţă, tendinţa este de a oferi pachete cu servicii mobile şi cu servicii fixe de telefonie, acces la internet, precum şi de retransmitere a canalelor de televiziune", a menţionat Lovin, la un eveniment de specialitate dedicat sectorului digital. 

Potrivit sursei citate, conexiunile 4G au consemnat cea mai mare rată de creştere, numărul acestora fiind mai mult decât dublu faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce numărul SIM-urilor active a depăşit 22 de milioane. 

"În acest an, s-a ajuns la un număr de 22,2 de milioane de SIM-uri active din totalul de 26 de milioane de SIM-uri valabile vândute pe piaţă. Asta înseamnă o rată de penetrare de 113% de cartele SIM active la suta de locuitori. Continuă şi un trend identificat în anii anteriori, când persoanele fizice au început să prefere abonamentele lunare în locul cartelelor preplătite, astfel încât discutăm acum despre un număr de nouă milioane de SIM-uri aferente utilizatorilor persoanelor fizice cu abonamente şi despre 10,4 milioane de cartele preplătite. Traficul generat prin reţele mobile, în primul semestru al acestui an, este relativ comparabil cu cel din perioada similară din anul trecut", a precizat vicepreşedintele ANCOM. 

Reprezentanţi guvernamentali din sectorul IT&C, alături de cei mai importanţi operatori telecom, participă, în perioada 13-14 noiembrie, la Bucureşti, la ZF Summit Digital 2017, eveniment aflat la cea de-a 7-a ediţie.