Ana Birchall este oficial noul ministru interimar al Justiției. Ea a spus care sunt obiectivele principale pe care le urmărește în perioada imediat următoare.

„Ministerul Justiției e un portofoliu extrem de important și vă asigur că voi gestiona agenda instituției cu echilibru și profesionalism pe perioada exercitării interimatului, alături de colegele și colegii mei din Minsiterul Justiției. Un obiectiv important al interimatului este asigurarea bunei funcționări a activității curente a Ministerului Justiției.

După cum știți, Ministerul Justiției este pe circuitul de avizare a inițiativelor celorlalte ministere sau instituții, iar din acest punct de vedere un obiectiv principal este asigurarea unei bune coordonări, astfel încât activitatea celorlalte ministere, agenda ședințelor de guvern să nu fie afectate.

Am asigurat interimatul la Ministerul Justiției și în februarie 2017. În Ministerul Justiției am lucrat atunci, chiar dacă pe o perioadă scurtă, cu foarte buni profesioniști și vă asigur că ne vom face treaba pe această perioadă cu aceeași bună credință și cu același profesionalism”, a comentat Ana Birchall.