"Administratorii l-au ales pe Jim Yong Kim ca preşedinte pentru un mandat de 5 ani ce începe la 1 iulie", conform comunicatului Băncii Mondiale.

Jim Yong Kim, un medic în vârstă de 52 de ani originar din Coreea de Sud, a fost preferat de consiliul de administraţie în faţa ministrului nigerian de finanţe Ngozi Okonjo-Iweala. El devine cel de-al 12-lea cetăţean american ce va prelua conducerea BM, succedându-l pe Robert Zoellick. Alegerea este considerată de analişti cel puţin interesantă, având în vedere că, originar din Coreea de Sud, Kim este cel de-al doilea preşedinte al Băncii Mondiale care nu s-a născut în SUA.
Graţie unui aranjament tacit cu europenii, postul este monopolizat din 1946 de către americani. În schimb, europenii au monopolizat în acelaşi mod conducerea Fondului Monetar Internaţional (FMI).
Candidatul american era de altfel şi marele favorit pentru această poziţie. Cel de-al treilea candidat la această funcţie, economistul columbian José Antonio Ocampo, s-a retras vineri din cursă, nedispunând de susţinerea necesară.