Coreea de Nord a fotografiat Casa Albă și Pentagonul

Coreea de Nord a făcut o declarație surprinzătoare, afirmând că noul său satelit spion a capturat imagini detaliate ale unor obiective cheie din Statele Unite ale Americii (SUA).

Printre aceste obiective se numără:

  • Casa Albă
  • Pentagonul
  • baza navală din Norfolk

Informațiile au fost oferite chiar de către presa de stat nord-coreeană, care a fost mai apoi citată de Reuters.

Săptămâna trecută, Coreea de Nord a efectuat cu succes lansarea primului său satelit de recunoaștere. Țara condusă de Kim Jong Un spune că satelitul în cauză a fost conceput pentru a monitoriza:

  • Statele Unite ale Americii (SUA)
  • Coreea de Sud

Ulterior, presa de stat a anunțat că satelitul a fotografiat orașe și baze militare din:

  • Coreea de Sud
  • Guam
  • Italia
  • Statele Unite ale Americii (SUA)
casa alba
SURSA FOTO: Dreamstime

Coreea de Nord nu a făcut publice fotografiile

Deși liderul nord-coreean Kim Jong Un a analizat personal aceste imagini, Coreea de Nord nu a făcut publice fotografiile obiectivelor spionate.

Pe fond, au apărut speculații din partea experților străini. Aceștia nu niciun fel de informația tehnică în ceea ce privește noul satelit.

Lansarea și activitățile ulterioare ale Coreei de Nord au fost condamnate de SUA și Coreea de Sud, care consideră aceste acțiuni drept încălcări ale rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU.

Criticii subliniază că aceste manevre constituie o provocare suplimentară în cadrul relațiilor internaționale deja tensionate.

Coreea de Sud va amâna lansarea propriului satelit

Coreea de Sud, care a declarat marți că data de 30 noiembrie pentru lansarea propriului său prim satelit de spionaj pe o rachetă americană Falcon 9 va fi amânată din cauza vremii, a declarat că capacitățile satelitului Nordului nu au putut fi verificate.

Nu există niciun motiv să ne îndoim că satelitul ar putea vedea zonele mari sau navele de război despre care Coreea de Nord a afirmat că ar putea vedea, deoarece chiar și o cameră de rezoluție medie ar putea oferi Phenianului această capacitate, a declarat Dave Schmerler, expert în imagini din satelit la James Martin Center for Nonproliferation Studies (CNS).

Pentru ca sateliții de rezoluție medie să fie utili într-un conflict, Coreea de Nord va trebui să lanseze mult mai mulți sateliți pentru a permite treceri mai frecvente deasupra locurilor cheie, a spus Schmerler, un obiectiv pe care agenția spațială din Nord a declarat că îl urmărește.