Consilierii judeţeni au aprobat miercuri un proiect de hotărâre privind realizarea studiului de prefezabilitate pentru complexul spitalicesc de excelenţă în regim de investiţie şi exploatare public-privată.

'Noi am pornit proiectul pe ideea şi pe propunerea care a venit anul trecut de la americani. La o recentă întâlnire cu ambasadori ai mai multor ţări arabe a fost reactualizată discuţia. Noi am lansat studiul de prefezabilitate pentru a se vedea că ne respectăm toate angajamentele faţă de acest PPP şi avem propunerea ambasadorilor că proiectul va merge mai departe, chiar dacă nu cu aceeaşi oameni (n.r. – cu americanii)', a afirmat Titu Bojin.

Anul trecut, compania americană de investiţii PMG şi-a anunţat intenţia de a construi un complex spitalicesc de excelenţă în apropierea Timişoarei, pe locul fostei unităţi militare din Giroc, pe lângă lăcaşul medical cu 600 de paturi urmând să fie construite 300 de apartamente, o şcoală şi o grădiniţă cu 300 de locuri. În acelaşi campus ar urma să fie mutată şi Clinica de Psihiatrie din Timişoara.

Investiţia, estimată la 300 de milioane de euro, ar urma să creeze 600 de locuri de muncă şi un centru de pregătire de trei ani pentru asistentele care vor fi angajate aici.

Bojin promite că va fi un spital de excelenţă cu toate dotările de ultimă oră, iar după 30 de ani întregul complex ar putea trece în subordinea Consiliului Judeţean Timiş.

Situată la mai puţin de 10 km de Timişoara, comuna Giroc face parte din planurile de extindere a reşedinţei de judeţ la rangul de metropolă, cu peste un milion de locuitori până în 2030.