O asistentă spune nu s-a gândit niciodată că situația ar putea deveni atât de gravă, și cu siguranță nu într-un punct atât de târziu al pandemiei.

„Speram că ne vom vaccina toți și că lucrurile vor reveni la normal”, a spus asistenta spitalului , potrivit CNN.

În această săptămână, statul Michigan a avut mai mulți pacienți internați cu Covid-19 decât în orice alt moment de la începutul pandemiei. Spitalizările au crescut cu 88% în ultima lună, potrivit autorităților.

„Avem mai mulți pacienți decât am avut vreodată și tot mai mulți oameni care mor într-un ritm pe care nu l-am mai văzut până acum”, a declarat Jim Dover, președintele Sparrow Health System din SUA.

„Din ianuarie și până acum am avut aproximativ 289 de decese. 75% sunt persoane nevaccinate. Și foarte puține (persoane vaccinate) care au murit, toți la mai mult de 6 luni de la vaccinare. Nu am avut nicio persoană vaccinată cu doza booster care să moară să moară din cauza Covid”, a adăugat Dover.

„A fost o noapte îngrozitoare!”

Printre ultimele victime ale Covid-19, asistenta a spus că a observat o tendință tulburătoare.

„Vedem o mulțime de oameni tineri. Și cred că asta este o provocare”, a spus asistenta, care și-a amintit momentul în care a ajutat familia unui tânăr să-și ia rămas bun de la acesta

„A fost o noapte îngrozitoare. A fost una dintre zilele în care am plecat acasă și am plâns”, a spus aceasta.

Nu doar Michigan se confruntă cu creștere a cazurilor grave de Covid-19. La nivel național, numărul internărilor a crescut cu 40% față de luna precedentă, potrivit autorităților americane. Situația s-a agravat odată cu răspândirea neîncetată variantei Delta, mult mai contagioasă decât cele care s-au confruntat americanii iarna trecută.

„Continuăm să vorbim despre faptul că încă nu am atins vârful”, a spus asistenta.

Experții în sănătate spun că cea mai bună protecție împotriva variantei Delta este vaccinarea. Doar puțin peste 64% dintre americanii eligibili sunt vaccinați cu schemă completă, iar mai puțin de o treime dintre aceștia au primit și doza booster.