Specialistul a avertizat că în spatele triplării polițelor RCA se află o instituție a statului român care nu și-a făcut treaba și a invocat în mod îndreptățit, în opinia sa, expresia stat eșuat, folosită de președintele statului.

Asigurările RCA s-au triplat din cauza eșecului ASF

Hai să luăm o triplare de care nu prea se vorbește. Uită-te la prețul asigurărilor RCA, s-au triplat în urma unui eșec de supraveghere. Autoritatea de Supraveghere Financiară a stat de șase, a fost complice la frauda de la City Insurance. După ce a descoperit că City mima că  e societate de asigurare i-a mai lăsat 7 luni să mai emită polițe RCA”, a subliniat Soviani.

Invitatul lui Robert Turcescu a invocat și rolul lui Mișu Negrițoiu în toată afacerea, dar și alte încrengături ale afacerii. „Mișu Negrițoiu a participat la amplificarea fraudei. A doua componentă e actuala conducere ASF. Subliniez, știau din februarie că extrasul de cont e falsificat, asta trebuie să verifice procurorii. (…) S-a dorit continuarea fraudei de la City Insurance. Au emis polițe (n.r. – City Insurance) de încă un miliard, deși ASF știa că nu îndeplinesc condițiile.

Mega-aroganță: membrii ASF și-au dat prime de Crăciun de 15.000 euro!

Oamenii de la ASF au salarii de 15.000 euro pe lună. Din informațiile mele tocmai și-au mai plătit prime de Crăciun de 15.000 euro. La noi nu a fost nimeni arestat de la City Insurance, a conchis Soviani”, care a adus în discuție și reacția total diferită a autorităților germane într-un caz similar celui al City Insurance.

Ediția integrală a podcastului poate fi vizionată aici: