Profitul net ajustat a fost în S1 2017 de 187 milioane lei, comparativ cu 64 milioane lei, în S1 2016. Cifra de afaceri a companiei a crescut cu 13,4%, ajungând la 1,3 miliarde lei, de la 1,1 miliarde lei, în S1 2016.

‘Eforturile noastre susţinute de-a lungul anilor trecuţi de a continua să investim în modernizarea echipamentelor şi în eficientizarea fluxurilor de producţie, în timp ce am monitorizat îndeaproape evoluţia pieţei, astfel încât să putem profita de oportunităţile oferite de aceasta, se transpun acum în aceste rezultate pozitive, în marje de profitabilitate vizibil îmbunătăţite şi, în acelaşi timp, în abilitatea companiei de a genera lichiditate’, a declarat Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro.

Conform sursei citate, în prima jumătate a anului, preţul aluminiului pe Bursa de Metale de la Londra a continuat să înregistreze un trend crescător, media S1 2017 fiind de 1.880 dolari/tonă, faţă de perioada similară a anului trecut când aceasta a fost de 1.544 dolari/tonă.

‘Reducerile de capacităţi anunţate de autorităţile chineze ca parte a politicilor de scădere a poluării industriale, închiderea capacităţilor ilegale, au început să devină o realitate cu un puternic impact pozitiv asupra acestui sectorul. De asemenea, cererea puternică în sectoarele în care activează clienţii noştri a contribuit la o performanţă sănătoasă a companiei. Această evoluţie pozitivă a pieţei, strategia Grupului Alro de integrare pe verticală şi cea de creştere a producţiei şi vânzărilor de produse cu valoare adaugată, au ajutat compania să iasă din perioada de recesiune a industriei aluminiului mai puternică şi mai eficientă’, menţionează sursa citată.

Pentru 2017, la nivelul Grupului, Alro a fost alocat un buget pentru investiţii de aproape 41 milioane dolari.AGERPRES