'În primele şase luni ale anului 2015, am înregistrat rezultate pozitive, după o perioadă de trei ani consecutivi de pierdere', a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro, Marian Năstase.

Vânzările societăţii s-au ridicat la 1,2 miliarde de lei, în perioada menţionată, în creştere cu 24%, de la 966 de milioane de lei, în prima jumătate a anului 2014.

La nivel de grup, profitul net ajustat a fost de 136 de milioane de lei, faţă de o pierdere netă ajustată de 89 milioane de lei, în semestrul I al anului trecut. În acelaşi timp, vânzările grupului au totalizat 1,28 miliarde de lei, în creştere cu peste 25% de la 1,02 miliarde de lei în perioada similară din anul anterior.

Compania anunţă că va continua programul de investiţii axat pe modernizarea şi creşterea eficienţei operaţiunilor, având un buget de 59 de milioane de dolari alocat pentru 2015.

'Acesta vizează creşterea capacităţii de reciclare, împreună cu extinderea portofoliului de produse. În ultimii 10 ani, ca urmare a unor investiţii în valoare de peste 500 de milioane de dolari, dintre care 100 de milioane de dolari pentru proiecte de protecţia mediului, compania a modernizat echipamentele, pentru a rămâne competitivă pe pieţele internaţionale, dar şi pentru a respecta, în totalitate, reglementările privind protecţia mediului', spun reprezentanţii companiei.

Potrivit documentului, în perioada 2002 – 2014, Alro a investit circa 100 de milioane de dolari în proiecte de eficienţă energetică, precum modernizarea staţiilor electrice de alimentare şi de distribuţie, înlocuirea grupurilor trafo-redresoare, îmbunătăţirea sistemului de management energetic.

Pentru 2015, Alro are un program de investiţii care vizează realizarea de modernizări în cadrul sectorului de electroliză.