Lucrările de construcţie la proiectul denumit Timişoara Centrum vor începe în primăvară, iar inaugurarea este aşteptată pentru finalul anului 2017. Complexul va avea o suprafaţă închiriabilă de 70.000 mp dedicat spaţiilor comerciale, respectiv 10.000 mp pentru birouri şi va necesita o investiţie de 90 mil. euro.

„Calendarul proiectului este aliniat cu planurile iniţiale, iar obţinerea autorizaţiei de construire reprezintă un pas important în desfăşurarea întregului proces. Această etapă ne permite să valorificăm eforturile de până acum, respectând promisiunea de a deschide centrul în 2017”, a declarat Ali Ergun Ergen, omul de afaceri care se află la cârma acestui proiect, atât în calitate de expert de retail cât şi de co-investitor alături de  Alpha Group Investments, vehicolul de investiţii afiliat al Alpha Bank.

Timişoara a devenit noua ţintă a investitorilor interesaţi de dezvoltări de retail. NEPI se apropie de finalizarea celui de-al doilea mall din oraş, după o pauză de mai bine de zece ani, în care piaţa a fost controlată de Iulius Mall. Acestui nou centru comercial i se vor alătura încă două, pregătite pentru 2017. Iulian Dascălu a anunţat că va replica modelul Palas Iaşi în jurul Iulius Mall Timişoara, într-un nou proiect de regenerare urbană, iar Plaza Centers a decis să facă primul său proiect din România la Timişoara.