ALPAB șochează din nou! Corespondentul Știrilor Pro TV, Vitalie Cojocari, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care scoată la iveală ceea ce și-ar fi dorit Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti să achiziționeze.

Asta, după ce, la un moment dat, a fi vrut să cumpere trei mii de bănci cu o mie de euro bucata.

”Ce vor să mai cumpere administrațiile publice din București? Autobuze Amfibie!

Continuă dezbaterile pe bugetul Bucureștiului, în valoare de aproape un miliard de euro și… toată lumea trage de el. Toate companiile, administrațiile, direcțiile din București.

Vă povesteam la un moment dat că ALPAB, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti, ar fi vrut să cumpere 3000 de bănci cu 1000 de euro bucata. 3 milioane de euro ar fi costat afacerea. Primăria, șocată de preț, a respins cererea.”, notează Vitalie Cojocari.

ALPAB șochează din nou! Autobuz amfibie de aproape o jumătate de milion de euro

Corespondentul Știrilor Pro TV continuă prin a preciza că achiziția, respinsă de către primărie, ar fi costat aproape o jumătate de milion de euro.

Acesta mai spune că un astfel de autobuz este folosit în mai multe metropole din lume, cel mai bun exemplu fiind Budapesta.

Acolo, autobuzul amfibie circula pe Dunăre. În România, dacă s-ar cumpăra un astfel de autobuz, ar circula pe Dâmbovița, ceea ce, în opinia lui Cojocari, nu se pretează pentru un asemenea autobuz.

”Astăzi aflu despre altă solicitare respinsă de primărie. Una mai puțin obișnuită, care implică un Autobuz Amfibie și din nou ALPAB.

Pe scurt, ALPAB și-a manifestat intenția de a cumpăra un Autobuz Amfibie. Deocamdată unul singur pe care să-l folosească în capitală!

Nu este vreo glumă. Stau cu o poză a documentului în față și citesc prețul. Aproape o jumătate de milion de euro își dorea Administrația pentru vehiculul care circulă pe uscat și pe apă.

Un astfel de autobuz există deja în multe metropole din lume. Dacă ați fost în Budapesta, l-ați văzut. Am pus și câteva poze ca să aveți idee cum arată, în caz că nu știți.

În funcție de producător, autobuzul amfibie circulă cu o viteză de până la 70-80 de km pe uscat, dar poate pluti și pe apă cu o viteză mult redusă.”, se mai arată pe Facebook.

Acesta precizează că autobuzul al putea circula totuși pe cele câteva lacuri din București.

”Primăria a respins solicitarea ALPAB, îmi spuns sursele mele. Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti nu a reușit să explice pe unde ar putea să circule cu acest autobuz.

Dacă la Budapesta Dunărea oferă o perspectivă generoasă, în București Dâmbovița nu se pretează pentru un astfel de transport. Soluția ar fi fost cele câteva lacuri din București, în special parcul Regele Mihai, fost Herastrău.

În situația în care ALPAB îmi va oferi mai multe detalii, voi reveni cu acest subiect.”, arată Vitalie Cojocari.

Sursă foto: Site Primăria București